Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Vanzelfsprekend hoopt Altis op een groot aantal deelnemers. Door velen wordt gedacht dat zo'n kampioenschap er alleen is voor de hele snelle lopers. Dat is een misvatting. Er gelden geen tijd- of snelheidslimieten. Wel kan er bij een te groot aantal deelnemers een selectie plaatsvinden.

Een aantal praktische punten.

Deelname staat voor iedereen open vanaf 35 jaar die in bezit is van een wedstrijdlicentie van de atletiekunie. Vijfendertig is de leeftijd dat je toetreedt tot de masters. Er zijn vijfjaars categorieen. 35-39, 40-44, etc- tot aan ? - geen grens.

Nogmaals, er gelden geen tijdslimieten voor deelname. Wel zijn er tijdslimieten voor het behalen van een medaillle. Bijvoorbeeld: stel dat de tijd van de winnaar van de categorie 50-54 jaar op de 1500 meter boven de 4:54 uitkomt, dan is hij wel eerste maar ontvangt geen gouden medaille omdat de limiet voor deze categorie 4:54 is.

Er is dus wel een limiet per onderdeel aan het aantal atleten dat mee mag doen. Wordt de limiet overschreden, dan gaat men selecteren op basis van tijd.

Doe een keer mee, ervaar hoe mooi het is aan een NK deel te nemen.

Altis nodigt iedere master uit, dus ook al degenen die normaal gesproken niet aan baanatletiek deelnemen, zich in te schrijven voor dit Nederlandse kampioenschap. Kom zelf ervaren hoe mooi zo'n westrijd op de baan kan zijn! Laten we de baanatletiek eens een flinke push geven en de masteratletiek nog eens extra op de kaart zetten. Wat zou het mooi als alle banen bij alle categorieen (dus ook bij de 70+ers) volledige bezet zijn bij de start van de 400 meter. Of dat er twintig of meer 45+ers moeten gaan strijden voor een finale plaats op de 800 meter.

Op de site www.altisnkmasters.nl vind je alle informatie over deze Nederlandse Kampioenschappen (contactadressen organisatiecomité, opgeven voor maandelijkse nieuwsbrief, etc). De inschrijving is al geopend.

Cees Stolwijk
Altis