Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

09-11-23

Atleten Invictus lopen marathon New York

Voor het eerst in 29 jaar deed er weer een groepje atleten van Invictus mee aan de marathon van New York.

De marathon van New York, met meer dan 50.000 deelnemers en meer dan 2 miljoen toeschouwers langs het parcours, is een belevenis op zich. Het parcours, met de vele hoogteverschillen, sis niet geschikt voor snelle tijden. Marloes Kremer en trainingsmaatje Alienka Huft-Brandsma liepen de hele marathon samen. Halverwege kwamen ze door in 1.45,43. In het tweede gedeelte kreeg Kremer het zwaar, maar beiden bleven bij elkaar. Het duo finishte in 3.39.50.

Tim Gorter uit Oosterwolde liep een zeer vlakke race en passeerde de eindstreep in 3.51,47. Daarmee zat hij slechts twee minuten boven zijn persoonlijk record. Rina Talsma liep bij haar debuut 6.13,39.

Berenloop

Op de Berenloop op Terschelling was Jasper Sierdsma de snelste Invictus-atleet op de halve marathon. Hij liep een tijd van 1.35,50. Daarmee verbeterde hij zijn tijd van vorig jaar behoorlijk. Sierdsma mag een jaar lang de wisselprijs Beer houden. De wisselprijs Berin ging opnieuw naar Carolien Meloni. Zij was weer sneller dan vorig jaar. In 2.00.49 was ze 3,5 minuut sneller dan in 2022.

Overige uitslagen halve marathon: Siem Hiemstra 1.46,18, Rink Post 1.53,51, Wiebe de Vries 1.55,08, Adrie Hartholt 1.55,33, Taeke van der Wal 2.16,49. Klein Beertje loop 10 kilometer: Lenze Klein 54.37, Joke Nicolai 1.00,31, Beata van der Heide 1.07,34, Mattie de Boer 1.08,22 uur, Rink Post 1.08,41, Petra Werkman 1.09,33, Jolanda Bergsma Hof 1.09,57.

Plantsoenloop Groningen 8 km.: Wout de Bie 34.49. Lemelerbergloop Lemele 5,8 km.: Geert Aardema 29.57, Henk Popken 30.14.

02-11-23

Favoriet wint oriëntatierun

Yannick Michels won het World Ranking Event Oriëntatie in Appelscha. Bij de dames ging de overwinning verrassend naar het Belgische talent Tille De Smul.

De Belgische wereldtopper Yannick Michels pakte eerder meerdere medailles op WK en EK op de oriëntatiesprint. Precies veertig jaar geleden was een andere Europees kampioen de beste in Appelscha. Marathonloper Gerard Nijboer won toen de Aekingacross.

Michiels won twee weken geleden in Schotland het pre WK. Hij combineerde de wedstrijd in Appelscha met een trainingsweek samen met zijn gezin in Appelscha. Onder goede weersomstandigheden stonden iets meer dan 450 deelnemers van dertig nationaliteiten aan de start. Op papier leek Michiels de meeste concurrentie te hebben van de Nieuw Zeelander Toby Scott en de Zwitser Guillaume Wyrsch, recent nog tweede en derde op het Open Duits kampioenschap. Michiels liet zijn goede vorm zien en won overtuigend. Zijn landgenoot Benjamin Anciaux werd tweede, gevolgd door een gedeelde derde plaats voor Scott en Rune De Clercq. Guillaume Wyrsch eindigde als vijfde. Wethouder Jelke Nijboer reikte de medailles uit.

Invictus-atleet Jeroen Vochteloo eindigde als 21ste. Vochteloo richt zich sinds de coronatijd volledig op het oriënteren. Sinds twee jaar doet hij aan wedstrijden mee. Rink Post werd in de categorie 65+ vijftiende. De verschillen waren minimaal.

Klaas Jan Hofstra liep zijn jubileumwedstrijd. Hij maakte veertig jaar geleden zijn debuut. Hij brak toen door bij de junioren A door de Aekingacross te winnen. Dat Hofstra in de categorie 55+ won, was zeer verrassend. Een aantal weken geleden liet hij in Harderwijk zijn vorm al zien toen hij een nationale wedstrijd winnend afsloot. Dat hij in Appelscha zou winnen in een zeer sterk veld met onder andere wereldtopper Karl Vervoort, die 38 seconden achter Hofstra finishte, had hij niet verwacht. Hofstra was de enige Nederlander die won. ,,Ik wist dat het met de snelheid goed zat. Het terrein rondom de Bosberg is heuvelachtig, maar toch vrij snel. Het was een zeer uitdagend parcours met alleen maar oversteken van paden waarbij je nauwelijks thuisvoordeel hebt.”

Hofstra hoopt dat het niet de laatste wedstrijd is in het Drents-Friese Wold. ,,Ook veertig jaar geleden speelde het bij de eerste Aekingacross, wat toen ook een groot succes werd, dat er niet meer via een heuvel mocht worden gelopen en het parcours veranderd moest worden.”

Boswachter Lysander van Oossanen van Staatsbosbeheer en Hofstra gaan binnenkort om tafel om tot een oplossing te komen. Hofstra: ,,Wij hebben het gebied nu in goed overleg met Staatsbosbeheer verlegd, tegen de rand van Appelscha, door te finishen op het terrein van LACO Bosbad, zodat wij niet aan de andere kant van de N381 kwamen.”

Havelte

Naast het World Ranking Event in Appelscha was er een tweede wedstrijd in Havelte die niet meetelde voor de WRE. Hofstra had de wedstrijd al verloren voordat hij van start ging. Vlak voor de start ging zijn postomschrijvinghouder kapot. Hij moest het zonder het kaartje doen waar de postnummers en tekens op staan. Hofstra hield de schade redelijk beperkt door als vijfde te eindigen. Hij was daarmee de beste Nederlander. Hofstra: ,,Het was pure pech. Gelukkig gebeurde het in Havelte en niet op mijn thuiswedstrijd in Appelscha.”

Jeroen Vochteloo liep ook in Havelte een sterke wedstrijd, waar niet alle toppers aan de start verschenen. Vochteloo eindigde in het eindklassement als zeventiende. Rink Post werd in de categorie 65+ twintigste.

Invictus-atlete Jessica Oosterloo eindigde tijdens de Diepe Hel Holterbergloop als tweede op de 10 km. Ze liep een tijd van 36.56. Gerko Floor liep de Zeemijlenloop in Delfzijl over een afstand van 7,4 km. Hij werd tweede bij de mannen 40+ in 26.25 en overall eindigde Floor als vierde.

26-10-23

Mark Kerssies pakt brons op NK survival

Oosterwolde Invictus-atleet Mark Kerssies uit Hijken pakt tijdens het Nederlands kampioenschap survival brons bij de mannen 50+.

In Neede stond de korte afstand op het programma. Kerssies, die zich dit voorjaar bij Invictus aansloot om zijn looptechniek en conditie te verbeteren, slaagde in zijn doel door een medaille te pakken. Door een verkeerde keus bij een hindernis liep hij de tweede plaats mis, maar desondanks was hij dik tevreden met brons.

19-10-23 Invictus-atlete Adrie Hartholt pakte een podiumplaats tijdens de Zuidlaardermarktloop. In Zuidlaren liep Hartholt weer sneller op de 10 km. en finishte als derde bij de dames 50+ in 50.27. Theo Groenendijk was ook weer iets sneller na een iets mindere periode. Hij finishte in 42.24 en werd daarmee zesde bij de mannen 60+.

Mark Kerssies won in Boerakker wederom een survivalrun. Op de korte afstand was hij een klasse apart bij de mannen 50+.

12-10-23

Gerko Floor snelste op 4 mijl in Groningen

Gerko Floor was de snelste Invictus-atleet tijdens de 4 mijl van Groningen.

Floor liep de 6,4 kilometer in 22.53. Hielke Jonker noteerde 23.22, Jeroen Vochteloo 23.45, Jan Driessen 28.09 en Wout de Bie 29.00.

Klaas Jan Hofstra won in Harderwijk in zijn eigen categorie 55+ een nationale oriëntatiewedstrijd. Hofstra lijkt klaar voor zijn thuiswedstrijd in Appelscha op 28 oktober, waar een grote internationale wedstrijd wordt gehouden.

Rink Post bereidt zich ook voor op de wedstrijd in Appelscha. Op het moeilijke, technische parcours eindigde hij als zesde bij de 65+

05-10-23

Jessica Oosterloo wint 8 van Drachten

Invictus-atlete Jessica Oosterloo won de negentiende editie van de 8 van Drachten. Het was voor de atlete uit Appelscha haar eerste wedstrijd na de zware Jungfrau marathon van een aantal weken geleden.

In Drachten was Oosterloo een klasse apart. Ze liep de 8 kilometer in precies 29 minuten. Op de tweede plaats eindigde Tsjerkje Poppinga van de plaatselijke AV Impala en clubgenote Brenda de Jong werd derde.

Theo Groenendijk (64) werd in Ruinen tweede op de 10 kilometer bij de mannen 50+. Zijn tijd was 42.40.. Adrie Hartholt liep in Marum bij de dames 50+ en noteerde over de ruim 10 kilometer een tijd van 52.30.

Dat er bij de prestatiegroep van Invictus ook een paar survivaltoppers zitten. bleek in Leeuwarden. Mark Kerssies won opnieuw bij de populaire middellange survivalrun bij de mannen 50+. De weken daarvoor was hij ook de beste in Udenhout en Ede. Gerko Floor verraste zich zelf door de korte survivalrun bij de mannen 40+ te winnen.

Klaas Jan Hofstra eindigde als derde in de Nationale Sprint oriëntatie ranking. De laatste wedstrijd in Enschede sloot Hofstra met een negende plaats af. Een foutje kostte Hofstra uiteindelijk vijf plaatsen op de 7,5 kilometer. Hij liep een tijd van 40.25. Rink Post noteerde 59.28.

Invictus-atleet Klaas Glas uit Oosterwolde voltooide zondag voor de 25ste keer loopt de marathon van Rotterdam.

De 74-jarige Klaas Glas komt nog wekelijks trouw op de training van Invictus. Zijn doel was voor de 25ste de ruim 42 kilometer in Klaas GlasRotterdam volbrengen. Glas ging voortvarend van start en klokte halverwege een tijd van 2.21 uur. Na dertig kilometer begon het zwaar te worden. De laatste twee kilometer was extra zwaar, maar na 5.24,05 uur passeerde Glas opgelucht de finish. De inwoner van Oosterwolde stopt nu met marathonlopen. Hij ontving een speld van de organisatie voor zijn 25ste optreden.

Nederlands kampioenschap

De marathon van Rotterdam gold tevens het Nederlands kampioenschap. Jessica Oosterloo ging als één van de favorieten van start. Oosterloo raakte halverwege maart, na haar noordelijke titel op de 10 kilometer, geblesseerd en kende daardoor een slechte voorbereiding. Toch stond ze aan de start. In het begin ging het heel goed, maar na 15 kikometer kreeg Oosterloo krampverschijnselen. Dat werd er na 20 kilometer niet beter op. Oosterloo kwam op de halve marathon door in 1.20,07, maar moest na dertig kilometer opgeven.

Gerko Floor wilde de marathon van Rotterdam eens meemaken. Hij ging niet voor een snelle tijd. Hij bouwde zijn eerste marathon heel rustig op. Floor ging steeds sneller en finishte in 3.10,56 uur.

Lees meer...

Jessica Oosterloo is noordelijk kampioen

Jessica Oosterloo werd tijdens de BCD Run in Drachten noordelijk kampioen op de 10 kilometer.
De Invictus-atlete uit Appelscha liep een vlakke race en finishte in een tijd van 36.20. Oosterloo, die sinds de marathon van Amsterdam afgelopen najaar geen officiële wedstrijd meer liep, had in Drachten sneller willen lopen, maar ze zit midden in de voorbereiding voor de marathon van Rotterdam over ruim een maand. Siem Hiemstra liep de 10 kilometer in 45.06.

Crossduathlon

Arie de Jong won op Ameland de crossduathlon bij de mannen 50+. De Jong noteerde een tijd van 2.03,35 over de 8 kilometer cross, 27 km. mountainbiken en 4 km. cross. Iris Ton werd derde over de 4 km. cross, 14 km. mountainbiken en 4 km. cross. Ton klokte 1.34,56

Susan van Weperen achtste op NK cross

Op het parcours met daarin een diepe zandkuil, liep Van Weperen de ruim 8,5 kilometer in 32.39.

Een groep Invictus-atleten liep de 8 van Langezwaag. De straffe koude wind maakte het lastig om goede tijden te lopen. Hielke Jonker was het dichtst bij een podiumplaats op de ruim 5 kilometer. Hij startte te laat en moest genoegen nemen met een vierde plaats (19.13)

Op de 10 mijl (16,1 kilometer) was er een vierde plaats voor Adrie Hartholt in 1.34,30. Alienka Huft werd vierde op de halve marathon. Ze liep 1.42,42. Overige uitslagen. 5,15 km.: Sietse Jonker 26.06. 10 Mijl: Menno Hunneman 1.16,18, Theo Groenendijk 1.10,43, Henk Popken 1.18,26, Siem Hiemstra 1.18,26, Wiebe de Vries 1.18,28, Carolien Meloni 1.35,50.

Oriëntatielopers sterk in Appelscha

Onder mooie weersomstandigheden werd de nationale competitie oriëntatielopen in Appelscha gehouden.

Invictus-atleten Jeroen Vochteloo en Klaas Jan Hofstra kwamen goed voor de dag. Vochteloo liep in de categorie senioren een foutloze race. Hij noteerde een tijd van 1.19,05, goed voor een vijfde plaats. Hofstra liep in de sterke categorie 55+. Hij maakte halverwege een klein foutje en kwam zes seconden te kort voor de overwinning, die naar de Brabander Steven Jochems ging.

Dit najaar is in Appelscha een groot internationaal meerdaags oriëntatie-evenement, met onder meer een wereldbekerwedstrijd.

Thomas Smeman vijfde op NK bij junioren

Invictus-atleet Thomas Smeman liep op het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg in Schoorl naar een vijfde plaats bij de junioren.

Smeman was na zijn 5 kilometer van vorige week (15.25) licht geblesseerd geraakt en kon hierdoor weinig trainen. Op het NK kwam Smeman halverwege door in 16.10. Na 6,5 kilometer kon Smeman het tempo niet vasthouden. Hij finishte in een dik persoonlijk record van 32.42, goed voor een vijfde plaats.

Voormalig Invictus-atlete Susan van Weperen liep ook mee. Susan was net teruggekeerd uit Zuid Afrika. Daarvoor werd ze vierde op de nationale Abdijcross in Kerkrade. In Groet bouwde ze haar race rustig op. Ze finishte als 21e in 35.34. Van Weperen gaat zich de komende tijd richten op een missie. In april wil ze in Amerika van de grens met Mexico tot aan de grens met Canada 4265 kilometer in 150 dagen wandelen. Ze wil voor TreesForAll geld inzamelen om een bos in Nederland te planten.

Op het NK liep 60-plusser Cor Ton de halve marathon in een goede tijd van 1.25,57. Aukje Jenster kwam tot 1.47,43. Op de 30 kilometer noteerde Jasper Sierdsma 2.21,37.

In Norg verloor Arie de Jong nog veel tijd met de wissels, maar tijdens de sterk bezette internationale cross duathlon in Etten Leur presteerde De Jong als vanouds. Over de 6 kilometer cross, 20 km. mountainbiken en 3 km. cross eindigde De Jong overall in de top 10. Hij won bij de mannen 50+ in 1.22,34.

Oriëntatie

Zondag 19 februari komen de beste oriëntatielopers uit Nederland voor de nationale competitie naar Appelscha. De eerste lopers starten vanaf 10.30 uur.

Invictus trekt vele wandelaars

Loopsportvereniging Invictus hield zondag voor de 21 ste keer de Winterwandeltocht vanaf de Boerestreek in Appelscha door het Drents-Friese Wold.
Er waren door Douwe Dijkstra vier afstanden uitgezet waarbij de 10 en 15 km de favoriete afstanden waren. De honderden deelnemers kwamen uit heel Noord Nederland en waren zeer enthousiast over de gevarieerde routes. Het weer werkte in het begin niet echt mee maar naarmate de ochtend vorderde werd het een stuk beter. Onderweg was er voor de wandelaars een koek en zopie.

Atleet Thomas Smeman lijkt klaar voor NK

Haulerwijk Invictus-atleet Thomas Smeman heeft de laatste test voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg in Schoorl prima doorstaan.

In Uithoorn liep de atleet, trainend bij JJ Running Fryslán, een 5 kilometer in 15.25. Daarmee verbeterde junior Smeman zijn persoonlijk record met tien seconden.

De GVAV cross run bike run in Norg leverde een derde plaats op voor Aukje Jenster in 1.57,49. Arie de Jong noteerde 1.24,10 uur over de 5 kilometer cross, 19,5 km. mountainbike en 2,5 km. cross, goed voor een vijfde plaats.

Op de Midwintermarathon in Apeldoorn liepen Marloes Kremer en Alienka Huft de 25 kilometer in 1.57,46.

Friso Kingma en Roelof van der Heide liepen net onder de twee uur. Siem Hiemstra liep de 10 mijl in 1.14,22 en Carolien Meloni kwam tot 1.32,12.

Thomas Smeman lijkt klaar voor NK

HauThomaslerwijk Invictus-atleet Thomas Smeman won onder barre omstandigheden de 10,3 kilometer Be Quickloop in Dokkum.

Het was voor junior Smeman een laatste test voor het Nederlands kampioenschap over 10 kilometer in Schoorl over een maand. ,,Het ging niet helemaal lekker met dit weer en de benen waren niet super”, aldus Smeman, die toch een tijd van 34.05 minuten noteerde.

Thomas Smeman herstelt van blessures

Invictus-atleet Thomas Smeman uit Haulerwijk maakte een sterke comeback tijdens de traditionele internationale Sylvestercross in Soest.

Op het 6 kilometer zware parcours over de Soesterduinen werd Smeman tiende bij de junioren onder 20 jaar in 22.22. Smeman, trainend bij JJ Running Fryslân, had de laatste maanden last van allerlei blessures en liep sinds afgelopen zomer pas zijn tweede wedstrijd.

De Oliebollenloop in Gorredijk leverde geen successen op voor Invictus. Jessica Oosterloo is nog steeds niet hersteld van corona en verscheen daarom niet aan de start. Ilse Rooks maakte vorige maand haar debuut op de marathon. Op de 4 mijl in Gorredijk finishte ze als vijfde in 26.17.

NOORDELIJK KAMPIOENSCHAP CROSS IN APPELSCHA VERDIEND GROTERE DEELNAME.

Zondag 11-12-2022 stond het Noordelijk Kampioenschap 2022 in Appelscha op de kalender www.loopjeloopje.nl georganiseerd door LSV-Invictus samen met SV Friesland. De Verhoeve Groen Cross wordt gehouden in de bossen van het Drents Friese Wold in Appelscha dit jaar niet vanaf de Bongerd maar op een nieuwe locatie aangewezen door Staatsbosbeheer.

Nu moesten Rink Post en Mattie de Boer de uitzetters van de routes een nieuw parkoers bedenken. Die vonden ze om de kale duinen heen en dat was een succes, de deelnemers waren vol lof over dit nieuwe parkoers en vonden het jammer dat er minder dan 200 deelnemers zich hadden aangemeld. Natuurlijk was het niet een datum dat er weinig te doen was dit weekeinde, meerdere lopen in het noorden en net een week voor de Adventurenloop op Ameland etc. Omdat Horror niet meer een cross organiseert in Sneek waar deze cross nu stond gepland en de Cees Clementcross omgedoopt heeft tot trail mocht men in Appelscha het Noordelijk Kampioenschap Cross organiseren. Voor 2023 gaat men de kalender bekijken en dan de cross plannen Cross111222.jpgdat hij voor herhaling vatbaar is op deze locatie en parkoers is de wens van heel veel crossers groot en klein.

Nu men moest verplaatsen moest er ook een nieuwe inschrijflocatie worden gezocht en vond men die op de Boerenstreek bij  Cafetaria Family Appelscha daar werd het behoorlijk druk. Omkleden kon op het start/finish terrein waar verkleedtenten waren geplaatst, EHBO tent en plaats voor de speaker Jan Kooistra en de verzorgingswagen van SV Friesland met warme bouillon, vruchtendrank en water.

Het geluid werd verzorgd door Christiaan Valk van www.valkeventproduction.nl  en Sportlead Facilities  verzorgde de tijdwaarneming met chip in het startnummer waardoor men direct zodra de eerste drie prijswinnaars over de finish waren de prijzen konden worden uitgereikt door Joliene Hofstra dochter van KlaasJan, samen met vriend en moeder.   Dat ging vlot en hoefden ze niet lang in de kou te staan te wachten om hun gouden-zilveren-bronzen kampioensmedaille te ontvangen  

Rink had die morgen de route nog eens gecontroleerd getooid met lintenhalsband maar de route lag er nog goed bij, pittig en door het winterse weer hier en daar opletten waar je liep. Gelukkig ging dat prima en hoefde de EHBO niet in actie te komen. Het was druk in het bos, mountainbikers komen ook graag naar Appelscha maar er is genoeg ruimte en rekenschap houden met elkaar gaat dat prima.

Voor de trailrunners die 9 of 16 km konden lopen stonden er twee verzorgingsposten met warm water wat heerlijk is met deze temperaturen in de winter en na de finish heerlijk warme bouillon bij Jan v.d.Wal in de verzorgingswagen.

Er is heel wat werk verzet vooraf met de inschrijving, contact met Staatsbosbeheer, routes uitzetten bladervrij maken op punten en duidelijk met lint, paaltjes, bordjes en voorfietsers aangeven van de route, opbouwen van het mooie ruime start/finish locatie etc. dank zij al die vrijwilligers was deze cross een succes maar verdiend meer deelnemers.

Uitslagen Verhoeve Groen Cross/Trailrun Noordelijk Kampioenschap Appelscha in het Drents Friese wold                  11-12-2022 org. LSV-Invictus SV Friesland

Canicrosss Mannen: 1e Sjirk Dotinga Norg SV Friesland 13.24 2e Joop Lusthof Leeuwarden Lionitas/SV Friesland 16.13 3e Bert Hof Visvliet 16.47 Vrouwen: 1e Sandra Stevens Appelscha 16.05  2e Nataschja Hettelder Visvliet 16.29 3e Engelien Ezendam LSV Invictus 17.47

Trailrun mannen 9 km: 1e Sven Springer Oosterwolde 46.14 2e Kobus Jonker Jubbega 49.42  3e Mark Waanders Hattem 51.22 Vrouwen: 1e Alexandra Boll Hattem 51.22  2e Maaike Hornstra Jellum 55.31 3e Jolanda Dekker Tytsjerk 55.51

Trailrun 16 km: 1e Vincent Huiting Beetsterzwaag 1.07.23 2e Jeroen Vochteloo LSV Invictus 1.13.35 3e Jeroen Vleer Oldeberkoop 1.14.33 Vrouwen: 1e Jessica Oosterloo LSV Invictus 1.18.26 2e Marjan v.d.Zee SV Friesland 1.33.29 3e Thea Douma Fochterloo 1.35.04

Pupillen 1 KM: 1e Jasper de Jong Impala 4.21  2e Casper Schtanus AAC’61 4.39 3e Jelte v.d.Knijff Lionitas 4.45 Vrouwen: Isra Gózel AAC’61 5.10 2e Marij Muller Lionitas 5.17 3e Ilse v.d.Knijff Lionitas 5.28

Junioren: 1 KM: 1e Jorrit Riemeijer Nieuwe Pekela 4.09 2e Tieme Muller Lionitas 4.17  3e Kyano oord Tytsjerk 4.20 Vrouwen; 1e Julissa Veenstra LSV Invictus 3.55 2e Maren Bouwmeester AAC’61 4.07 3e Liza Molenaar AAC’61 4.22

Spint 2 KM: 1e Hielke Jonker LSV Invictus 7.40  2e Kibrom Teweldebrhan Lionitas 7.44  3e Arie v.Heeringen Lionitas 8.10  Vrouwen: 1e Anke Zonderland Groningen Atletiek 8.03

Junioren C 2 KM:  1e Jurre Muller Lionitas 8.17 2e Jayden Oord Tytsjerk 8.57 3e Jesper Schra Drachten 9.13 Vrouwen: 1e Suze van Driel AAC’61 8.01  2e Nova Werps Lionitas 8.16  3e Nynke Kwak Groningen Atletiek 8.19

Junioren B 4 KM: 1e Ate Clobus Anderen 13.52 2e Matthijs Onink NOP 13.56  3e Lars van Zessen Heerenveen 14.22  Vrouwen: 1e Zilver Werps Lionitas 16.54 2e Marije van Achteren Drachten 20.45             

Junioren A 6 KM: 1e Robin van Onna Impala 21.13 2e Kieran Schra Impala 22.30 3e Jelmer Rensing AAC’61 22.56 Vrouwen SEN: 1e  Hinde Fokkema Lichtlopen 21.28 2e Jessa Pater Lionitas 29.41 & Myrna Dijkstra Lionitas 29.41 40+ 1e Lieneke de Jong-Goris Lionitas 27.22  2e Marijke Werps 30.50 3e Corina Nijnuis Groningen 35.10 50+ 1e Christien Koning 25.25 2e Desiree Winterwerp Assen 29.50

MSE 10 KM: 1e PeterJan de Jong Horror 34.24 2e Rob Vijver Lionitas 35.27 3e Maarten Zeegers Groningen 37.02  M40: 1e Tjomme Ozinga AV Heerenveen 35.41  2e Tjeerd Popkema NOP 36.10 3e Gerko Floor LSV Invictus 36.26 M50: 1e Johan Hoogeveen Impala 38.19 2e Arie de Jong Oosterwolde 38.22  3e Jan Venhuizen Appingedam 39.13 M60: 1e Henri Veldman Bontebok 38.48 2e Theo Groenendijk LSV Invictus 41.20 3e Klaas van Heeringen Lionitas 41.59

Fotolink naar de fotoreportage van Janke v.d.Schaaf.

https://photos.google.com/share/AF1QipMJCUwdcnvcUqWGYf529kJtA9GeeFx_DCbPcPAkthqkQYnIAivdEdhY0riaFCWM2g?key=bEFnTVg2X3B0eWhaSGh3d3FjREFMNHRJeGg2anpB

volledige uitslagen www.lsv-invictus.nl - www.svfriesland.nl  – www.uitslagen.nl  

Arie de Jong wint zware cross op Lemelerberg

Oosterwolde Invictus-atleet Arie de Jong won de Lemelerbergloop in Lemele bij de mannen 50+. De Jong, die net 50 jaar is geworden, liep sinds tijden weer een wedstrijd.

Op de halve marathon finishte Adriaan Huisman op Terschelling als eerste Invictus-atleet in 1.29,45. Hij was daarmee achtste bij de mannen 50+. Cor Ton verloor na 18 kilometer een podiumplaats bij de mannen 60+. Ton moest genoegen nemen met een vierde plaats in 1.31,45. Wiebe de Vries verbeterde zijn tijd ten opzichte van de vorige keer met meer dan 3,5 minuut naar 1.42,38, goed voor de wisselbeker Beer. Carolien Meloni liep goed vier minuten langzamer dan de vorige keer in 2.04,22, maar kwam het dichtst bij haar tijd van vorig jaar en ontving daarom de wisselbeker Berin. Ilse Rooks maakte haar debuut op de marathon. Het liep niet zoals ze van te voren had verwacht. Rooks kreeg na 25 kilometer krampverschijnselen en finishte onderkoeld in 3.35,07, goed voor een vierde plaats bij de dames senioren.

Overige Invictus uitslagen. Siem Hiemstra 1.46,02, Rink Post 2.03,50, Hilda Brandsma 2.04,54, Anita Vleer 2.11,57, Taeke van der Wal 2.13,30, Petra Werkman 2.43,14, Freddy de Vos 2.43,14.

Groenendijk duikt onder 40 minuten

Oosterwolde Invictus-atleet Theo Groenendijk eindigde als derde bij de mannen 60+ tijdens de VOV run in Vries. Groenendijk liep de 10 kilometer in 39.55.

Adrie Hartholt begint na een blessureperiode steeds sneller te lopen. Ze werd tweede bij de dames 50+ in 51.15. Gerko Floor was haas voor Hielke Jonker op de 5 kilometer. Jonker finishte in 18.50 als zesde. Floor finishte net voor Jonker als vijfde.

Het Nederlands kampioenschap oriëntatielopen Long bij Ede leverde bij de mannen 55+ een bronzen medaille op voor Klaas Jan Hofstra. In het allerlaatste gedeelte van de race kwam Hofstra in de problemen door vermoeidheid, waardoor de oriëntatie niet goed ging. Hij finishte in 1.24,18. Jeroen Vochteloo liep een goede race bij de senioren door als zesde te finishen. De race had voor Vochteloo ook niet langer moeten duren (2.20,35). Hij had last van uitdroging en kreeg krampverschijnselen.

Lees meer...

GMarlo Arjenerko Floor loopt snelle 4 mijl in Groningen

Invictus-atleet Gerko Floor liep tijdens de 4 mijl in Groningen een snelle tijd van 21.41. Floor finishte als derde bij de bedrijvenloop.

Uitslagen 4 mijl: Marlo Post 22.22, Jeroen Vochteloo 24.11, Adriaan Huisman 25.25, Werner Rooks 28.38, Rink Post 28.46.

Alienka Huft en Marloes Kremer liepen in Mallorca de halve marathon. In de vroege ochtend begonnen ze aan de zware race met veel hoogtemeters door de stad Palma. Huft en Kremer trokken de gehele wedstrijd met elkaar op en finishten gezien de omstandigheden in een goede tijd van 1.45,41.

André de Vries liep de marathon van Eindhoven. De Vries, die een aantal dagen van te voren niet fit was, had als doel een goede tijd van 3.30 uur te lopen. Hij merkte dat het tempo na 28 kilometer terugzakte en klokte een tijd van 3.44,14.

Ondanks minder deelnemers geslaagde RCN de Roggebergloop in Appelscha.

Net zoals bij bijna al de loopevenementen hadden de LSV-Invictus en SV Friesland ook bij hun RCN Roggebergloop minder lopers aan de start zaterdag 3 september. Had men in 2019 voor de coronacrisis 241 lopers nu waren dit er 134 op de 5-11-21.6 km. Toch iets minder dan 50 % minder wat landelijk de tendens is. De oorzaak is dat hardlopers in de coronatijd niet aan loopjes mee konden doen en de motivatie zoek is geraakt en veel hebben nog last van moeheid.

Ook kon men deze zaterdag nog kiezen uit lopen in eigen omgeving en fiets en triathlon evenementen. Het was deze zaterdag goed hardloopweer rond de 24 graden en met de 4 verzorgingsposten met water was het prima te doen. Na de finish kon men even nagenieten met een beker warme bouillon, vruchtendrank of water en banaan. De mooie uitgezette routes waren prima te volgen en hadden de uitzetters Rink en Mattie eer van hun werk.

Nico en Aldrich zorgden voor de tijdwaarneming speaker Jan Kooistra deed en bedankte de deelnemers voor hun komst, Staatsbosbeheer voor hun toestemming en de vele vrijwilligers voor hun inzet en nodigde de lopers uit voor de Ronde om t’Bildt die de SV Friesland 10 september organiseert vanuit St.-Jabik over 5-10-16-21-30 en 42 km start 11.00 uur.

Uitslagen RCN DE ROGGEBERGLOOP APPELSCHA 03-09-2022 ORG .LSV-Invictus&SV Friesland.

5 km: 1e Hielke Jonker Lsv-Invictus 20.01 2e Frank Driessen Groningen 21.42 3e Hendrik Atze v.Doezum Surhuizum 22.22 4e Bennie Wiegman Assen 22.38 5e Jan Driessen Oosterwolde 24.31 Vrouwen: 1e Marijke Vreugdenhil LSV-Invictus 24.00 2e Desiree Winterwerp Assen 24.45 3e Calle Dijkstra Appelscha 29.39 4e Tea Busstra Lionitas 29.46 5e Bettie Bruijnzeel Lionitas 34.02

11 km: 1e Gerko Floor Meerstad 42.33 2e Folkert Visser Burgum 43.42 3e Wouter Keuning Heerenveen 43.57 4e Adriaan Huisman LSV-Invictus 45.36 5e Kenny Houtman Wolvega 47.27 Vrouwen: 1e Ilse Rooks LSV-Invictus 47.17 2e Linda Eektimmerman PEC1910 49.04 3e Suzanne v.Gelder Heerenveen 50.54 4e Alienke Huft LSV-Invictus 52.29 5e Manon de Boer l.Gr.Groningen 58.31

21.6 km: 1e Bennie Thunker Isala,96 1.30.57 2e Erik Deenen L.Gr.Groningen 1,.33.14 3e Henri Harmsen Impala 1.33.28 4e Vincent de Looij Groningen 1.33.49 5e Rene en Paul Kromkamp Appelscha 1.49.56 M60: 1e Sieds wiersma Impala 1.42.13 2e Jan Holterman Emmen 1.57.18 3e Geert Bleeksma Friesland 1.59.29 4e Wiebe de Vries LSV-Invictus 2.00.17 5e Jacob Strijbosch Assen 2.07.09

Vrouwen: 1e Mireille Baart Pallas’67 1.31.00 2e Anita Bouma Leeuwarden 1.51.31 3e Bettie Agricola Lichtlopen 1.56.05 4e Jolanda de Vries Lichtlopen 2.08.00 5e Marian Sterk Rûnom Mantgum 2.08.47

Hoeve aan den Wegloop

Tijdens de laatste Hoeve aan den Wegloop van dit seizoen in Oude Willem liepen een aantal Invictus-atleten vooraan. Rob Lenssen werd eerste op de ruim 10 kilometer in 48.18. Siem Hiemstra werd derde in 49.54 en André de Vries vijfde in 50.32. Carolien Meloni finishte als tweede bij de dames in 1.00,51. Op de 16 kilometer was er een tweede plaats voor Thea Douma in 1.28,40. Rink Post werd tweede op de 6,3 kilometer in 26.19. Jappie Doller uit Oosterwolde won in 23.21. Mattie de Boer noteerde de derde tijd (45.25) bij de dames.

Overige uitslagen . 6,3 km.: Albert Zijlstra 31.56. 10 km.: Harry Kalfsbeek 53.47; Jels Kramer 57.55. 16 km.: Sytze Westerveen 1.33,39; Aly Prins-Olijve 1.40,02; Gerda Rijlaarsdam 1.52,51; Reina Hes 1.53,42. 22 km.: Henk de Jager 2.07,22.