Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten Invictus halen podium in Dwingeloo

De opening van het crossseizoen, de traditionele 54 ste AVD cross in Dwingeloo, leverde voor de Invictus drie podiumplaatsen op.

Arie de Jong won overtuigend bij de mannen 40+. Ilse Rooks behaalde een tweede plaats bij de junioren A en Jonine Hofstra liep bij de junioren B mee en werd derde. Theo Groenendijk eindigde op een vierde plaats bij de mannen 50+. Marlo Post werd in het sterke veld bij de junioren A zevende.

Naast de AVD cross was er ook een recreatieve loop, de Dwingelderveldloop. Adriaan Huisman liep de halve marathon grotendeels op kop, maar moest op het laatst twee atleten voorbij laten gaan. Huisman noteerde 1.26,46.

Bij de canicross over 7,5 km. was er een derde plaats voor Rink Post en zijn hond Diva.

Overige uitslagen 21,1 km.: Wiebe de Vries en Albert van Duinen in 1.46,50. 15 km.: Geert Aardema 1.10,06, Henk Popken 1.13,37, Deborah Springer 1.18,18, Joke Nicolai 1,20,22, Aly Prins Olijve 1.27,07, Mattie de Boer 1.45.11. 7,5 km.: Frouwkje Herder 42,00; Neel van Mourik 46.01.

De 8,7 km. Boerbosloop in Rolde leverde een tweede plaats bij de senioren op voor Marijke Vreugdenhil in 41.01.

Het open noordelijk kampioenschap cross is op maandag 24 december wederom in Appelscha. Daarnaast is er een trailrun over 8 of 15 kilometer.

Boszichtrun Beilen

Joke Nicolai finishte als 3e vrouw op de 10 mijl in 1.25.53 uur, Geert Aardema werd op deze afstand 5e bij de mannen in 1.14.05  uur en Wiebe de Vries finishte als 11e in 1.16.31 uur.

Thomas Smeman liep de 5 km in 21:23 min en Kim de Jong liep de 10 km in 1:01:21 uur

Gaasterlandtrail

Drie vrouwen van liepen de 10 km van deze trail Sarah Vergunst finishte in 1:04:35 uur,

Frouwkje Herder 1:09:23 uur en Neel van Mourik na 1:15:31 uur.