Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictus blinkt uit

Atletes van Invictus presteerden boven verwachting op het Nederlands kampioenschap estafette 4x800 meter in Amstelveen. Het team eindigde als tiende. Niet eerder deed Invictus mee aan het NK estafette. Het team bestond uit Ilana Hofstra, Louise Post, Irene Groen en Jonine Hofstra. Omdat Ilana, Louise en Irene D-junioren zijn en Jonine C-junior kwam Invictus uit bij de C-junioren. Invictus was het jongste team en de kleinste vereniging die meedeed. Voor Louise en Irene was het hun eerste grote wedstrijd. Ze liepen ongeveer dezelfde tijden als Ilana. Als laatste nam Jonine het stokje over. Ze begon met een sterke inhaalrace. Jonine kwam net te kort om drie concurrentes in te halen. Ze naderde de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos tot op 0,27 seconde. Invictus werd tiende en het eerste noordelijke team in 11.01,81. Het was de afsluiting van het baanseizoen, waarbij Jonine in de top-10 van de Nederlandse ranglijst op de lange afstand (3 km.) eindigde.

Arie de Jong pakt zilver in Velp

Invictus-atleet Arie de Jong uit Oosterwolde eindigde als tweede in de Posbank crossduathlon in Velp. De grote crossduathlon was de laatste selectiewedstrijd voor het EK in Ibiza. De gehele top was aanwezig. Er werd eerst op het pittige parcours een 7 kilometer lange trailrun afgelegd. Daarna volgde 21 km. mountainbiken en een 3 km. trailrun.De Jong hoefde alleen Nederlands kampioen en Europees kampioen tot 24 jaar Daan Schouten voor te laten. Hij finishte in 1.44,10.

Arie de Jong knokt zich naar podium

Arie de long behaalde een podium-plaats tijdens de crossduathlon Houffaraid in het Belgische Nisramont. Hij eindigde als derde overall. De Houffaraid ging over 25 kilometer mountainbiken, 2 km. kanoën, 13 km. trailrun, 2 km. kanoën en 14 krn. mountainbiken.
De Jong pakte gelijk de leiding bij het mountainbiken. Hij verloor tijdens het kanoën veel terrein, maar kende op de trailrun een sterke inhaalrace. De Invictus-atleet was de snelste en kwam als derde door. De Jong verloor zijn derde plaats bij het kanoeen en ook de nummer vijf had aansluiting gevonden. Bij het mountainbiken herstelde De Jong zich om als derde in 4.09,21 te finishen.

Jessica Oosterloo

Jessica Oosterloo eindig-de als vijftiende op de internationale Dam tot Damloop geëindigd. Over een afstand van 16,1 kilometer startte Oosterloo met de vrouwen prominenten goed 6 minuten eerder dan de mannen. In regenachtige omstandigheden liep de Invictus-atlete de eerste paar kilometer met een atlete mee. Daarna werd het een solorace voor Oosterloo, die in 59.06 finishte. Ze werd achtste Nederlandse.