Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Arie de Jong haalt podium op EK crosstriathlon

Arie de Jong uit Oosterwolde pakte bij de mannen 45+ brons op het Europees kampioenschap crosstriathlon in het Duitse Zittau. Het was voor De Jong de eerste keer dat hij op het internationaal kampioenschap op het podium stond.

Het EK vond plaats in het Sudetengebergte in het grensgebied tussen Duitsland, Polen en Tsjechië. De Jong startte met het zwemmen over een afstand van 1,5 kilometer. De Jong kwam goed voor de dag, de achterstand op de voorsten was te overzien. Het mountainbiken over een afstand van 36Arie podium kilometer waarin in totaal 1160 hoogtemeters moesten worden overbrugd, werd een inhaalrace voor De Jong. Bij doorkomst in 2.10,54 uur meldde hij zich bij de voorsten. Tot slot was er een loodzware trailrun over bijna 10 kilometer. Omdat hij bij het afdalen last kreeg van zijn hamstring, nam De Jong gas terug. Dit kostte hem de tweede plaats. In 2.58,07 uur liep De Jong naar het brons.

Vier jaar geleden werd De Jong nationaal kampioen op de crossduathlon en kwam hij uit bij op het WK bij de senioren (elite).

Jessica Oosterloo

Jessica Oosterloo uit Appelscha maakte in Ermelo haar debuut onder haar nieuwe trainer/coach Jelle Luinstra. Oosterloo blijft wel voor Invictus lopen. De 10 kilometer ging nog niet naar wens, maar de tweede helft van het seizoen is nog maar net begonnen. Oosterloo werd vierde in een internationaal veld en finishte in 36.22.

Hoeve aan de wegloop

In Oude Willem vond de laatste Hoeve aan de wegloop van dit seizoen plaats. Op de 10,3 kilometer werden Marloes Kremer en Alienka Huft tweede en derde in dezelfde tijd: 52.37. Siem Hiemstra werd vijfde in 44.54 min.. Op de 8,2 kilometer was er een eerste plaats voor Jappie Doller van SV Friesland in 31.44. Bij de dames werd Frouwkje Herder tweede in 47.48. Op de 6 kilometer was er een vijfde plaats voor Jan Driessen in 26.12. De drie kilometer leverde een eerste plaats op voor Marlo Post in 10.43.

Huldiging ArieInvictus is trots op Arie de Jong

Het bestuur van loopsportvereniging Invictus is trots op de prestatie van Arie de Jong, die brons pakte op het EK crosstriathlon bij de mannen 45+.

Voorzitter Douwe Dijkstra had dinsdagmiddag de beelden bekeken en was daar van onder de indruk. De Jong werd 's avonds door het bestuur in het zonnetje gezet.

Ook was er aandacht voor het verleden van Arie de Jong. Vier jaar geleden na zijn nationale titel op de crossduathlon kreeg de Oosterwoldenaar reumaproblemen en kon hij twee en half jaar niet hardlopen. Soms ging langdurig staan niet meer.