Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten hebben succes op Hunebedloophunebedloop

In Havelte was zaterdag de 13e Hunebedloop. Atleten konden kiezen uit 5.5, 7.5 of de hoofdafstand van 15.2 km.

De 15,2 km. bij de masters 50+ werd gewonnen door Theo Groenendijk. Jappie Doller liep verrassend naar de derde plaats. Voor Doller was het een tijd geleden dat hij op het podium stond. Nu jij eindelijk weer blessurevrij trainingskilometers kan maken, gaan de kilometertijden langzaam de goeie kant weer op.

Arie de Jong begint jaar met overwinning op de crossduathlon

Arie de Jong heeft de eerste crossduathlon van het nieuwe jaar in Workum op zijn naam geschreven.

De Invictus-atleet uit Oosterwolde, die een maand eerder al de Noordelijke titel cross bij de mannen 40+ in Appelscha pakte, was een klasse apart over 5 kilometer lopen, 16 kilometer mountainbiken en 2,5 kilometer lopen. De Jong startte rustig, maar vond het tempo in de kopgroep al vrij snel te laag en ging er vandoor. Het bleef eerst een voorsprong van ongeveer 15 seconden, maar in de tweede ronde van 2,5 km. lopen werd de voorsprong opgebouwd naar een minuut.

Bij het mountainbiken, waarbij de omstandigheden pittig waren met veel wind en drassige stukken gras en een stuk strand erin, bouwde De Jong zijn voorsprong alleen maar uit. Daarna was 2,5 km. lopen een formaliteit om vervolgens met een voorsprong van bijna 4,5 minuut op Jeroen Lute uit Zuid Scharwoude als eerste te finishen in 1.12,29 uur.

Ilse ekehaarIlse Rooks wint veldloop in Ekehaar

Invictus-atlete Ilse Rooks uit Elsloo won bij de dames de Broekstreker veldloop in Ekehaar.

Op het zware parcours over 8,2 kilometer finishte Rooks in een tijd van 36.55. Ze had daarmee 18 seconden voorsprong op de nummer twee.

Leden Invictus wagen zich aan zware trailrun

Een aantal leden van Invictus waagden zich aan deze zware trail run door het Drents-Friese Wold.

Er waren zoals elk jaar weer een aantal behoorlijk natte en modderige stukken op het parcours. Vooral bij het Canadameer was het erg nat. Een deel van het pad stond helemaal onder water. Verder waren er veel singletracks. De weersomstandigheden waren erg goed. Het was droog en er stond weinig wind. Voordat de deelnemers over het Aekingerzand gingen, moesten ze eerst nog door het beekdal van de Vledder Aa. Hier gingen de lopers tot aan de knieën door het water. Voordeel was dat de modder weer van de schoenen was.

Slechts één Invictuslid ging voor de langste afstand, de 46 kilometer. Paul Kromkamp finishte samen met zijn broer René in 5.13 uur. Op de 26 kilometer kwamen drie leden aan de start. Frouwkje Herder finishte in 3.15 uur en Petra Werkman en Freddy Vos in 3.38 uur.

Een aantal vrouwen ging voor de 15 kilometer. Sarah Vergunst finishte in 1.37 uur, Esther Zaagmans in 1.45 uur, Gerda Rijlaarsdam en Anita Vleer in 1.50 uur en ook Astrid van der Veen noteerde 1.51 uur.