Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Klaas Jan Hofstra vindt posten het snelst

Klaas Jan Hofstra maakte zijn favorietenrol waar en kroonde zich in zijn woonplaats Appelscha tot Nederlands kampioen oriëntatie Long Distance bij de mannen 50+. Ook pakte Hofstra met nog twee wedstrijden te gaan de nationale competitietitel.

Het werd voor de oriëntatielopers een moeilijke en loodzware oriëntatieloop in en rond de Kale Duinen. De natuur is hier ongerept met veel lage begroeiing en dichte bossage. Hofstra finishte in een tijd van 1.08,39. Hij zette de concurrentie op grote afstand gezet, waardoor Hofstra ook in de tussenstand om de nationale titel niet meer is in te halen. Eerder eindigde Hofstra in de Sprint Ranking overall, met daarin ook internationale lopers, op een derde plaats.

OL Trailrun

Ook deden er naast het NK tientallen regionale lopers mee aan de OL trailrun om kennis te maken met een oriëntatieloop. Ondanks dat de route via paden ging viel het deelnemers niet mee de posten te vinden. Toch waren de reacties enthousiast. Op zondag 18 november is er in Diever opnieuw een OL trailrun.

Jessica Oosterloo loopt constante race

Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha liep tijdens de Internationale Singelloop in Breda op de halve marathon naar een tiende plaats. Ze was daarmee de derde Nederlandse.

Oosterloo had als doel om dit najaar een snelle halve marathon te lopen. Onder goede loopomstandigheden liep ze een constante race en finishte in een tijd van 1.17,45. Ze was daarmee een kleine anderhalve minuut langzamer dan haar persoonlijk record.

Ilse Rooks uit Elsloo pakte bij de junioren de noordelijke stratenlooptitel in IJlst. Rooks liep op het pittige 7,5 kilometer lange parcours een tijd van 31.24. Ze werd overall tweede tijdens de ladyrun.

Rink Post uit Appelscha won verrassend de 5 kilometer lange Bikkelloop in Zuidwolde bij de mannen 60+. Zijn tijd was 19.44. Arie de Jong werd tweede bij de mannen 40+ in 17.05. Marlo Post noteerde 17.49. Theo Groenendijk liep de 10 kilometer in 40.31.

Rondje Lindewijk - Wolvega

De dames van Invictus presteerden goed op de 8 km, Marijke Vreugdenhil werd 1e in 36:56 min en Adrie Hartholt finishte als 3e in een tijd van 40:20 min
Op de 10 mijl veroverde Alienka Huft-Brandsma een podiumplaats bij de dames zij werd 3e in 1:20:50 uur, Marloes Kremer werd 5e bij de dames op deze afstand in 1:24:05 uur, Aly Prins-Olijve werd 18e in 1:41:10 uur en Gerda Rijlaarsdam finishte als 25e on 1:58:14 uur. Bij de mannen finishte Wiebe de Vries als 15e in 1:17:41 uur.
Noor Huft werd 8e op de Kabouterrun, 500 m in 2:44 min. en Isa Huft 12e op de kidsrun, 1 km in 4:44 min.

Westerkwartier Marathon - Leek

Neel van Mourik liep deze door de vier Westerkwartiergemeenten Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum georganiseerde marathon, zij finishte in 5:13:05 uur.