Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

RoggebergRoggebergloop trekt recordaantal deelnemers

De tweede RCN De Roggebergloop (eerder de Invictusrun) trok bijna driehonderd atleten, een record. Marlo Post, Ilse Rooks en Klaas Jan Hofstra bezorgden het organiserende Invictus een zege

De start was op camping RCN De Roggeberg. De deelnemers gingen gelijk het Nationaal Park Drents-Friese Wold in. De 5 kilometer legden rond de N381 een heuvelachtig parcours af. Halverwege het parcours gingen de 10 kilometer en de halve marathon lopers door het Kraaiheidepollen fietstunneltje. Ze liepen over een heuvelachtige modderige zandweg en via het betonnen voetpad richting de Kale Duinen. De 10 kilometers lopers hadden de zwaarste route. De atleten gingen een stuk door de Kale Duinen, terwijl de halve marathonlopers via het fietspad om de Kale Duinen liepen en weer op het heuvelachtige parcours kwamen van de 10 kilometer en weer terug gingen via het Kraaiheidepollen fietstunneltje.

Riekele Kobus is klasse apart

Op de halve marathon was Riekele Kobus uit Leeuwarden een klasse apart. Kobus noteerde een tijd van 1.14,11. Jacco Joustra uit Oosterwolde kwam als vierde over de finish in 1.24,28. Joustra werd derde in de categorie bij de senioren. Arie de Jong uit Oosterwolde liep de wedstrijd als training en noteerde 1.31,49 uur. Hij werd daarmee derde bij de mannen 40+. Adrie Hartholt uit Appelscha werd overall tweede bij de dames in 1.50,40. Alexandra Comsa uit Appelscha eindigde als derde in 1.53,35. Janneke Nienhuis uit Oosterwolde werd derde bij de dames 35+ in 1.55,59.

Klaas Jan Hofstra

Op de 10 kilometer was er voor Klaas Jan Hofstra uit Appelscha een overall derde plaats in 40.53. Hij won bij de mannen 50+. Hofstra liep niet voluit in verband met het NK estafette van een dag later. Daar pakte hij met zijn Oriëntatieclub de Silva Cup (beste drie estafetteteams) in het Drents-Fries Wold. Theo Groenendijk uit Ravenswoud werd tweede bij de mannen 50+ in 42.39, die Adriaan Huisman uit Appelscha nog net inhaalde. Huisman, nog niet in vorm in verband met een verhuizing, werd derde bij de mannen 50+ in 42.52. Er was ook een podiumplaats voor Rika Weiland uit Haulerwijk bij de dames 35+ in 49.46. Ze werd hiermee overall vierde.

Talenten laten zich zien

Op de 5 km lieten de talenten van Invictus zich zien. Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde kwam net te kort voor de overwinning. Rijlaarsdam moest drie seconden toegeven op de winnaar en finishte in 17.41. Marlo Post uit Appelscha kon het tempo in de tweede helft van de race niet volhouden en werd overall derde in 18.15. Bij de jongens tot 18 jaar won Post. Ook was er een overwinning bij de dames voor Ilse Rooks. De atlete uit Elsloo was een klasse apart in 21.15 en had daarmee een anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee.

Tweede Roggebergloop kent nieuw parcours

De tweede RCN De Roggebergloop is op zaterdag 16 september. Sinds 1999 wordt de hardloopwedstrijd elk jaar door loopsportvereniging Invictus en SV Friesland georganiseerd.

Start en finish is net als vorig jaar vanaf camping RCN De Roggeberg in Appelscha. De afstanden zijn 5 en 10 kilometer en de halve marathon. De routes lopen door het Drents Friese Wold.

Het parcours is anders dan vorig jaar. De 5 kilometer gaat niet over de N381, terwijl de deelnemers van de 10 kilometer en de halve marathon direct het nieuwe viaduct over de N381 nemen.

Deelnemers die zich voor 10 september inschrijven, krijgen een gratis hardloop t-shirt. Aanmelden kan via www.inschrijven.nl. De na-inschrijving is tot een half uur voor de start in het restaurant van RCN De Roggeberg.

Jessica Oosterloo wint ook in Enschede

Jessica Oosterloo kan weer een overwinning toevoegen aan haar palmares.

De Invictus-atleten uit Appelscha won de Singelloop in Enschede. Oosterloo liep de 5 mijl (ruim 8 kilometer) in 28.57.

Arie de Jong en Susan van Weperen

Arie de Jong was op Ameland en eindigde bij de triatlonduo's op de tweede plaats. Doordat er veel bosbranden in het Amerikaanse Oregon zijn, ging de selectiewedstrijd veldlopen voor Susan van Weperen donderdag niet door. De atlete loopt haar eerste wedstrijd nu pas eind september.

Invictus snelt naar derde plaats in WinschotenWinschoten

Loopsportvereniging Invictus zorgde voor de beste prestatie ooit door tijdens de jaarlijkse 10x10 km in Winschoten een derde plaats overall te behalen.

Invictus beschikt op dit moment over een hele brede groep goede lopers, waaronder een mix van jong, talent en ouderen. Een vrij grote groep traplopers ging niet naar Bratislava en zo verscheen er naast een recreatief team een snel team aan de start in Winschoten. Het snelle team bestond uit Gerko Floor, Jeroen Vochteloo, Jacco Joustra, Jurrien Rijlaarsdam, Marlo Post, Siem Hiemstra, Onno Hiemstra, Thom Klein, Theo Groenendijk en Cor Ton. Een aantal atleten had andere verplichtingen, waardoor Invictus niet met het sterkste team aan de start kwam. Toch ging Invictus voor een podiumplaats.

Gerko Floor ging als eerste van start, maar liep niet voluit, omdat Floor 's middags ergens anders nog in actie kwam. Ook Jeroen Vochteloo moest het wat rustiger aan doen. Invictus lag halverwege op een vierde plaats, maar klom naar de derde plek doordat er wat mindere sterke lopers van andere teams liepen. Op het laatst werd het nog spannend, omdat de concurrentie de sterkste lopers voor het laatste bewaarde. Cor Ton, de laatste loper van Invictus, voelde de hete adem van de concurrentie in zijn nek, maar hield de derde plek vast. Hij zat er na de finish volledig doorheen.

De eerste plaats was zoals verwacht voor een commerciële ploeg, die goede atleten overal vandaan haalt en waarvan sommige de dubbele afstand liepen. De tweede plaats was voor een ploeg uit Groningen. Invictus liep met eigen lopers die niet dubbel liepen. Aan de wedstrijd deden 217 teams mee.

Het recreatieve team van Invictus eindigde als 104e. Henk Popken was de snelste loper en finishte in 47.08. Paul Kromkamp stond aan de start van de 100 kilometer. De ultraloper moest na 60 kilometer opgeven.

Uitslagen Invictus 1: Gerko Floor 38.15, Jeroen Vochteloo 39.55, Jacco Joustra 37.52, Jurrien Rijlaarsdam 37.35, Marlo Post 38.29, Siem Hiemstra 40.26, Onno Hiemstra 41.27, Thom Klein 39.44, Theo Groenendijk 40.50, Cor Ton 39.43. Totaaltijd 6.34,14.

Invictus 2: Rika Weiland 49.11, Teake van der Wal 51.58, Henk Popken 47.08., Kirsten Nienhuis 51.16, Leonie Nienhuis 1.08,20, Ineke Ligthart 49.17, Jelle Wijma 48.47, Aly Prins-Olijve 59.30, Jan Bult 59.40, Klaas Glas 51.35. Totaaltijd 8.56,38.