Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Dames uit Ravenswoud volbrengen tropische editie Great Breweries Marathon

Neel van Mourik en Frouwkje Herder uit Ravenswoud volbrachten zondag onder tropische omstandigheden de Great Breweries Marathon door de landelijke greatbreweriesregio van de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant in België.

Deze marathon wordt door drie bierbrouwerijen in de regio georganiseerd met start en finish bij Duvel Moortgat in Puurs.

Veel uitvallers

Gelijk met de start om 9.15 uur was het al erg warm, de temperatuur kwam die dag op 34 graden en dat betekende dat het erg heet zou zijn op het parcours met weinig schaduw en veel asfalt. Na 13 kilometer vielen de eerste lopers al uit en daarna waren er bij elke post weer veel uitvallers.

'Uitlopen is het belangrijkste'

Frouwkje Herder: 'Eenmaal gestart ga je er voor om uit te lopen ook al zijn de omstandigheden niet optimaal. Het motto werd dan ook: uitlopen is het belangrijkste. En dat is gelukt!'

Herder finishte als zesde dame F55 en Van Mourik als zevende in respectievelijk 5:11:47 uur en 5:34:25 uur.

Klaas Jan Hofstra is weer Nederlands kampioen Sprint oriëntatie

Klaas Jan Hofstra is net al vorig jaar Nederlands kampioen Sprint oriëntatie geworden.

In Harderwijk liep de atleet uit Appelscha in zijn eigen categorie mannen 50+. Hij kon zich als experiment een snelle start permitteren. Dat pakte meteen verkeerd uit. Na de start kreeg Hofstra de kaart en voordat hij wist waar hij precies was, was hij al in de buurt van post 2 en moest terug naar post 1 die verrassend dicht in de buurt van de start stond. Hij verloor daardoor veel tijd, maar liep ondanks een technisch moeilijke oriëntatie een snelle race. De 2,9 km (hemelsbreed gerekend) liep Hofstra in 16.15 min.

De komende tijd probeert Hofstra zijn verloren leiderspositie op de ranking terug te pakken van de Duitser Kurth.