Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictus haalt gouden en zilveren medailles op Open NK traplopen

Het Open Nederlands kampioenschap traplopen in Enschede leverde voor de LSV Invictus twee Nationale titels en twee zilveren plaatsen op.

Gerko Floor wint goud

Terwijl Jeroen Vochteloo langs de kant stond in verband met een blessure maakte Gerko Floor, wonend in Meerstad, zijn favoriete rol waar en noteerde op de 28e verdieping in de Alphatoren de snelste tijd. De oud-inwoner van Appelscha finishte in 2.08,58 min. Floor had daarmee 6 seconden voorsprong op de Duitser Brundieck. Het was voor Floor zijn eerste nationale titel.

Jonine Hofstra wint bij de meisjes t/m 16 jaar

Jonine Hofstra (13) uit Appelscha pakte de titel bij de meisjes tot en met 16 jaar in 2.55,88 min. Jonine was liefst 44 seconden sneller dan vorig jaar en miste op iets meer dan 3 seconden de overall titel.

Zilver

Bij de dames ontbrak de nog revaliderende Susan van Weperen. Invictus-atlete Ineke Ligthart uit Groningen werd verrassend tweede bij de dames in 2.52,96 min. Ligthart kwam slechts een kleine seconde te kort voor de overwinning.

De nog maar een half jaar gericht trainende Stijn Bouma (16) uit Appelscha liep zijn eerste trappenloop. Stijn liep een uitstekende tijd van 2.27,36 min., goed voor een tweede plaats bij de jongens tot en met 16 jaar.

Net buiten de prijzen

De Invictus atleten Maarten Otten uit Groningen (2.18,38 min.) en Jurrien Rijlaarsdam (2.27,87 min.) uit Oosterwolde vielen net buiten de prijzen bij de heren.