Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo blinkt uit op slotwedstrijd

Jessica Oosterloo liep ijzersterk op de Internationale 15 kilometer lange Montferlandrun in 's Heerenberg.

De Invictus-atlete uit Appelscha eindigde als tweede Nederlandse. De laatste grote wegwedstrijd van dit jaar in Nederland kende een internationaal topveld. Met een snelle start ging Oosterloo gelijk met de eerste Nederlandse en Belgische mee. Bij de eerste heuvel kwam Oosterloo te kort op haar concurrentes. Heuvelaf vond ze weer de aansluiting. Op het vlakke deel kon Oosterloo snel herstellen, maar heuvelop verloor Oosterloo daarna terrein.

Persoonlijk record

Oosterloo liep een iets snellere tijd dan twee weken terug tijdens de Zevenheuvelenloop. Ze finishte als achtste overall in een nieuw persoonlijk record op de 15 kilometer in 53.37 en werd daarmee tweede Nederlandse.

Tjerkje ten Hoor wordt derde bij zware survivalrun

Tjerkje ten Hoor uit Fochteloo is zondag derde geworden tijdens de zware survivalrun in Doorn. Ze volbracht de afstand van 20 km met 80 hindernissen in een tijd van 5.12,57 uur.

De eerste 20 hindernissen waren allemaal diverse swingovers op een afstand van 2 km. Dit hakte er even flink in voor Tjerkje. Dit werd vervolgd met een paar lange combi’s, die ze goed doorkwam. Hierna kwamen langere stukken lopen.

Pijnlijke handen

Eenmaal beginnend aan de tweede lus waren Tjerkjes handen erg pijnlijk door het vasthouden van de touwen. Door veel met water bij de drinkposten te 'blussen' kwam ze langzaamaan steeds verder. Wel moesten er vanaf dit punt wat hindernissen opnieuw.

Afzien maar ook genieten

Vlak voor het eind is het trainingsbosje van de organisatie. Hierin zaten alleen al 15 hindernissen, waaronder één waarbij de runners door een triangel, een touwtje, een ring en een triangel moesten. 'Deze zorgde voor moeilijkheden. Ik heb hem zes keer moeten doen', vertelt Tjerkje. 'Elke keer landde in vlak voor het eind in het water. Maar ik wist dat ik derde kon worden en dat dit de laatste moeilijke hindernis was. Ik ben ontzettend blij dat het is gelukt en dat ik als derde over de finish kwam. Het was zwaar, afzien maar ook genieten. Ik ben erg trots'.

Mindere dag voor Alinda

De zus van Tjerkje, Alinda, had 13 km met 66 hindernissen te volbrengen. Zij was minder blij met haar wedstrijd. Na een prima start ging het tot aan tweederde van de run nog redelijk, weliswaar met veel moeite. Daarna ging het helemaal mis. Voor één hindernis had ze zelfs acht pogingen nodig

Uiteindelijk finishte Alinda na 2.15,56 uur. Dit leverde haar een vijfde plek op, waar ze niet tevreden mee was. 'Het ging gewoon niet, zware benen, erg verzuurd in de armen, maar het is was het is en het hoort bij sport', aldus Alinda.

Tjerkje heeft haar volgende wedstrijd op 8 januari in Beltrum. Een week later starten beide zussen op het Open NK in hun thuishaven in Westerbork