Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo finisht als 8e tijdens stormachtige Zevenheuvelenloop

Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha leverde zondag opnieuw een uitstekende prestatie door als achtste tijdens de Internationale Zevenheuvelenloop in Nijmegen te eindigen. Haar beste klassering ooit in deze wedstrijd.

De 33e editie over 15 kilometer werd gehouden onder stormachtige omstandigheden. Vooraf werden de bomen nog geïnspecteerd zodat de organisatie een van de grootste hardloopevenementen van Nederland door kon laten gaan.

Moeizame eerste 5 km

De eerste 5 km (18.05 minuten) gingen bij Oosterloo wat moeizaam, maar richting de 10 km pakte zij het goed op, ondanks de heuvels.

De doorkomst op de 10 km ging in 35.49 minuten. Daarna volgde een pittige klim, maar ook daarna kon Oosterloo zich snel herpakken om de 15 kilometer in 53.46 minuten te finishen.

Beste klassering ooit

Een verbetering van ruim anderhalve minuut ten opzichte van vorig jaar. Met een achtste plaats was het voor Oosterloo de beste klassering ooit. Met Susan Krumins (voorheen Kuijken) en Jip Vastenburg van Internationale klasse, was het verschil bij de finish met de derde Nederlandse Ruth van der Meijden en Oosterloo nog geen 250 meter. Daartussen zat nog Irene van Lieshout.

Een paar dagen daarvoor kreeg Oosterloo het bericht dat zij door de goede resultaten komend jaar rechtstreeks door Saucony wordt gesponsord. Ook Verhoeve Groen blijft haar sponsor.