Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Oosterloo is Noordelijk kampioenjessica noordelijk kampioen

Invictus atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha werd Noordelijk kampioen op de 10 kilometer weg in een snelle tijd van 34.57 min.

Vorig jaar liep Oosterloo een toptijd op de halve marathon, net voor die topprestatie liep de Invictus atlete voor het eerst de 10 kilometer onder de 35 minuten.

Begin april doet Oosterloo voor het eerst mee aan een Internationaal sterk bezette halve marathon in Berlijn. Samen met Andrea Deelstra, geplaatst voor de Olympische Spelen op de marathon, zal zij van start gaan in het elite gezelschap.

Vandaag tijdens de Veneboerloop in Drachten en tevens het Noordelijk kampioenschap was voor Oosterloo de eerste test richting Berlijn. Vanaf de start ging Oosterloo snel van start, kon het tempo met kilometertijden van ruim onder de 3.30 minuten goed volhouden richting een tijd van 34.30 minuten. Na 7 kilometer kwam Oosterloo helemaal alleen te zitten en verloor zij iets aan tempo maar liep toch nog onder de 35 minuten: 34.57 min., zeven seconden boven haar persoonlijk record. Een mooie opsteker voor Oosterloo die de komende weken met veel vertrouwen nog meer werkt aan haar vorm richting Berlijn.

Ook Siem Hiemstra uit Appelscha pakte een podiumplaats door als derde bij de mannen 50+ te finishen. Hiemstra gebrand op een goede tijd, liep de eerste helft van de race wat te snel, maar finishte in een mooie tijd van 37.57 min. Jan Driessen uit Oosterwolde werd zevende in deze categorie en noteerde een tijd van 42.21 min.. Onno Hiemstra liep de recreatieve 5 kilometer in 20.10 min..