Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Podium Bovensmilde

LSV Invictus blinkt uit in Bovensmilde

Bovensmilde / Oosterwolde - De hardlopers van LSV Invictus blonken uit in Bovensmilde. Alienka Huft Brandsma, Gerko Floor, Ilse Rooks en Marlo Post eindigden op het podium.

Alienka Huft Brandsma uit Oldeberkoop liep de halve marathon onder zeer warme omstandigheden. Verschillende Invictus-atleten kozen daarom voor de 10 kilometer. In het begin liep Alienka een snelle race maar al gauw kon zij door de hitte het tempo niet vasthouden. Siem Hiemstra liep de laatste ronde nog met haar mee om vervolgens in 1.41,36 uur de overwinning op te eisen.

Gerko Floor koos voor de 10 kilometer. Hij volgde gelijk na de start een snelle atleet die na 3 kilometer uitstapte. Gerko volgde daarna zijn race solo en finishte in 35.13 minuten. Aangezien er bij de 10 kilometer een overall klassement was, viel Theo Groenendijk uit Ravenswoud ondanks eerste bij de mannen 50+ in 41.15 minuten buiten de prijzen.

De nog net 15-jarige Ilse Rooks uit Elsloo liep niet in haar categorie de 4 mijl maar koos voor de 10 kilometer. Rooks die al verrassend een anderhalve maand geleden overall tweede werd tijdens de Asserstadsloop liep ook in Bovensmilde een knappe race door wederom overall tweede te worden in een nieuw persoonlijk record: 44.16 min..

Marlo Post uit Appelscha liep de 4 Mijl bij de 14- en 15-jarigen. De jeugdige atleet die de laatste tijd behoorlijke progressie boekt won de 6,4 kilometer in 26.02 minuten.

Overige uitslagen 10 km: Albert van Duinen 46.53 min., Anne Rooks 48.42 min., Onno Hiemstra 49.56 min., Adrie Hartholt 50.01 min., Lieuwe Dijkstra 50.11 min..Toppers Bovensmilde